
MENU
Menu przygotował Szef Kuchni Robert Koczwara
MENU
Śniadania
Muesli con yogurt
Jogurt naturalny, domowa granola, figi
14,-
Brioche con ricotta e frutta
Chałka z owocami, słodki twarożek, sezonowe owoce, sos malinowy
21,-
Bruschetta con capresse e spinaci
Bruschetta, pomidory, bazylia, mozzarella Buratta, szpinak
32,-
Bruschetta con avocado e pomodoro
Bruschetta z awokado, pomidor, czosnek, Parmigiano Reggiano, rukola
19,-
Uovo in camicia con pancetta
Jajka pochet, tostowana chałka, panchetta, majonez szczypiorkowy
19,-
Prosciutto di Parma con mozzarella Buratta
Plastry szynki parmeńskiej, mozzarella Buratta, pomidorki koktajlowe, pieczywo
42,-
Piatto di salumi e formaggi
Talerz serów i wędlin: Prosciutto di Parma, salami, mortadela z pistacjami, ser Fresco Capra, Parmiggiano Reggiano, Pecorino Fresco, Sardo Ballu Tondu, karczoch,
domowa konfitura, pieczywo
42,-
MENU
Przystawki
Calmaro fritto
Kalmary z czosnkiem, kaparami i oliwą tymiankową
34,-
Torta di zucca
Torcik dyniowy z gorgonzolą, podawany na ziemi szpinakowej z prażonymi
pestkami dyni z żelem jabłkowym
33,-
Vitello tonnato
Cielęcina (sous vide) z sosem tuńczykowym, kaparami i roszponką
34,-
Manzo alla tartara
Tatar z polędwicy wołowej z kaparami, szalotką i gorczycą podany z
kremowym żółtkiem, oraz kawiorem z octu balsamicznego
39,-
Tuna carpaccio
Plastry polędwicy z tuńczyka z sezamem, szczypiorkiem,
i dressingiem na oliwie z czarną truflą
39,-
Piatto di fromaggio / Piatto di salumi
Selekcja włoskich serów podana z konfiturą z winogron /
Selekcja włoskich wędlin podana z karczochami
42,-
MENU
MENU
Sałatki
Insalata con formaggi di capra
Roszponka z kozim serem, jabłkiem, rzodkiewką i vinaigrette
32,-
Insalate d’anatra
Roszponka z cykorią, gruszką, piersią z kaczki, dresingiem pomarańczowym oraz orzechami laskowymi
34,-
MENU
Dania główne
Spaghetti pomodoro con burrata
Makaron spaghetti alla chitarra z sosem pomidorowym, burratą i bazylią
34,-
Risotto tartuflo nero
Ryż arborio z czarną truflą i Parmigiano Reggiano
36,-
Ravioli con ricotta
Ravioli z domową ricottą, kalafiorem romanesco, żółtkiem, masłem szałwiowym i Parmigiano Reggiano
32,-
Cannelloni con cinghiale
Makaron rurki nadziewany duszonymi policzkami z dzika zapiekany z sosem pomidorowym
38,-
Tagliolini nero con gamberetti
Makaron czarne tagliolini z krewetkami,sos z białego wina, pomidorkami koktajlowymi i koprem włoskim
44,-
Paccheri frutti di mare
Makaron rurki z kalmarami, małżami, krewetkami, czosnkiem, sosem z białego wina, papryczką pepperoncino i natką pietruszki
47,-
Tagliatelle con funghi porcini
Makaron tagliatelle z borowikami, cukinią, rozmarynem i Parmigiano Reggiano
38,-
Pappardelle con manzo
Makaron pappardelle z polędwicą, pomidorami truskawkowymi, pietruszką, czosnkiem i pepperoncino w sosie pomidorowym
38,-
MENU
Mięso i ryby
Entrecote di vitello
Antrykot cielęcy (sous vide) podany z puree z kukurydzy i fasolką szparagową
72,-
Petto di anatra
Pierś z kaczki (sous vide) podana z puree z pasternaka, gruszką i sosem pomarańczowym
54,-
Brodetto
Brodetto: świeże kalmary, małże, krewetki i łosoś duszone w białym winie z sosem z pomidorów, czosnkiem, pepperoncino, porem i natką pietruszki
54,-
Filetto di orata
Filet z dorady z kalafiorem romanesco, czosnkiem, pomidorami i oliwą tymiankową
58,-
Filetto di manzo
Sezonowana polędwica wołowa z ziemniakami, świeżym szpinakiem i sosem truflowym
89,-
MENU
Dodatki
Spinaci con aglio
Szpinak z czosnkiem
9,-
Insalata mista
Roszponka z rukolą, pomidorami koktajlowymi, oliwkami i sosem vinaigrette
9,-
Patate al forno con rosmarino
Ziemniaki smażone z rozmarynem
9,-
MENU
Desery
Bianca
Kula z mascarpone w płatkach kokosowych podana na żelu z limonki
24,-
Tiramisu pistacchio
Tiramisu pistacjowe
21,-
Semifredo alla cannella
Semifredo cynamonowe z karmelizowanymi migdałami oraz marynowaną śliwką węgierską
23,-
Torta al ciocollato e mascarpone
Ciastko czekoladowe z płynnym środkiem podane z mascarpone i owocami
22,-
MENU
Napoje zimne i gorące
Kawa
Espresso
8,-
Espresso Macchiato
9,-
Podwójne espresso
10,-
Kawa czarna
8,-
Kawa biała
9,-
Cappucino
12,-
Latte
13,-
Herbata
Herbata Newby
12,-
Napoje
Woda gazowana / niegazowana 0,75l
13,-
Woda gazowana / niegazowana 0,425l
8,-
Kropla Beskidu niegazowana 0,33l / 0,75l
8,- / 14,-
Kropla Delice gazowana 0,33l / 0,75l
8,- / 14,-
Sok ze świeżych owoców pomarańczowy lub grejpfrutowy 0,3l
15,-
Coca-Cola, Coca-Cola zero, Fanta, Sprite 0,25l
8,-
MENU
Alkohole
Piwo
Pilsner Urquell 0,3l
12,-
Grolsch 0,45 l
15,-
Książęce Złote Pszeniczne 0,5 l
15,-
Książęce Czerwony Lager 0,5l
15,-
Książęce Ciemne Łagodne 0,5 l
15,-
Książęce IPA 0,5 l
15,-
Książęce Porter Bałtycki 0,5 l
15,-
Lech Premium 0,33 l
9,-
Lech Shandy 0,5 l
13,-
Redd's 0,4 l
12,-
Tyskie Gronie 0,3 l
12,-
Piwa Bezalkoholowe
Lech Free 0,33 l
9,-
Lech Free limonka z miętą 0,33 l
9,-
Wódka
Młody Ziemniak wódka rocznikowa 40ml
20,-
Wódka Krzeska 40ml
25,-
Wódka Carpatia 40 ml
65,-
GreyGoose 40ml
30,-
Whisky/Bourbon
Jim Beam 40ml
20,-
Talisker 10 YO 40ml
35,-
Glenmorangie 18YO 40ml
45,-
The Glenlivet 40ml
35,-
Nikka From The Barrel 40ml
46,-
Gin
Hendricks 40 ml
24,-
Rum
Ron Barcelo Bianco 40 ml
18,-
Ron Barcelo Imperial 40 ml
25,-
Cognac/Brandy/Calvados
Hennesy X.O 20ml
45,-
Hennesy Fine de Cognac 20ml
30,-
Remy Martin V. S. O. P. 40ml
50,-
Armagnac Sempe X.O 40ml
35,-
Calvados Boulard XO 40 ml
30,-
Digestive/Vermouth/Liqueur
Benini Vermouth Bianco 100ml
17,-
Benini Vermouth Extra Dry 100ml
17,-
Benini Vermouth Rosso 100ml
17,-
Limoncello 40ml
18,-
Fernet Branca 40ml
25,-
Benedictine 40ml
24,-
Sambuca 40ml
16,-
Aurum 40ml
21,-
Campari 40ml
16,-
Grappa
Grappa 40ml
14,-
Giare „Amarone” 40ml
30,-
Giare „Gewurztraminer” 40ml
30,-
Giare „Chardonnay” 40ml
30,-
Grappa Straveccchia 40ml
30,-
Grappa Morbida 40ml
30,-
Degustacja grapp 3 x 20ml
40,-
Aperitive
Aperol Spritz 180ml
22,-
Bellini 200ml
20,-
Porto
Porto 10 years 100ml
51,-
MENU