Skip to Content

MENU

Menu przygotował Szef Kuchni Robert Koczwara

MENU

Śniadania

Muesli con yogurt

Jogurt naturalny, domowa granola, figi
14,-

Brioche con ricotta e frutta

Chałka z owocami, słodki twarożek, sezonowe owoce, sos malinowy
21,-

Bruschetta con capresse e spinaci

Bruschetta, pomidory, bazylia, mozzarella Buratta, szpinak
32,-

Bruschetta con avocado e pomodoro

Bruschetta z awokado, pomidor, czosnek, Parmigiano Reggiano, rukola
19,-

Uovo in camicia con pancetta

Jajka pochet, tostowana chałka, panchetta, majonez szczypiorkowy
19,-

Prosciutto di Parma con mozzarella Buratta

Plastry szynki parmeńskiej, mozzarella Buratta, pomidorki koktajlowe, pieczywo
42,-

Piatto di salumi e formaggi

Talerz serów i wędlin: Prosciutto di Parma, salami, mortadela z pistacjami, ser Fresco Capra, Parmiggiano Reggiano, Pecorino Fresco, Sardo Ballu Tondu, karczoch,
domowa konfitura, pieczywo
42,-
MENU

Przystawki

Calmaro fritto

Kalmary z czosnkiem, kaparami i oliwą tymiankową
34,-

Torta di zucca

Torcik dyniowy z gorgonzolą, podawany na ziemi szpinakowej z prażonymi
pestkami dyni z żelem jabłkowym
33,-

Vitello tonnato

Cielęcina (sous vide) z sosem tuńczykowym, kaparami i roszponką
34,-

Manzo alla tartara

Tatar z polędwicy wołowej z kaparami, szalotką i gorczycą podany z
kremowym żółtkiem, oraz kawiorem z octu balsamicznego
39,-

Tuna carpaccio

Plastry polędwicy z tuńczyka z sezamem, szczypiorkiem,
i dressingiem na oliwie z czarną truflą
39,-

Piatto di fromaggio / Piatto di salumi

Selekcja włoskich serów podana z konfiturą z winogron /
Selekcja włoskich wędlin podana z karczochami
42,-
MENU

Zupy

Zuppa di Giorno

Zupa dnia
16,-
MENU

Sałatki

Insalata con formaggi di capra

Roszponka z kozim serem, jabłkiem, rzodkiewką i vinaigrette
32,-

Insalate d’anatra

Roszponka z cykorią, gruszką, piersią z kaczki, dresingiem pomarańczowym oraz orzechami laskowymi
34,-
MENU

Dania główne

Spaghetti pomodoro con burrata

Makaron spaghetti alla chitarra z sosem pomidorowym, burratą i bazylią
34,-

Risotto tartuflo nero

Ryż arborio z czarną truflą i Parmigiano Reggiano
36,-

Ravioli con ricotta

Ravioli z domową ricottą, kalafiorem romanesco, żółtkiem, masłem szałwiowym i Parmigiano Reggiano
32,-

Cannelloni con cinghiale

Makaron rurki nadziewany duszonymi policzkami z dzika zapiekany z sosem pomidorowym
38,-

Tagliolini nero con gamberetti

Makaron czarne tagliolini z krewetkami,sos z białego wina, pomidorkami koktajlowymi i koprem włoskim
44,-

Paccheri frutti di mare

Makaron rurki z kalmarami, małżami, krewetkami, czosnkiem, sosem z białego wina, papryczką pepperoncino i natką pietruszki
47,-

Tagliatelle con funghi porcini

Makaron tagliatelle z borowikami, cukinią, rozmarynem i Parmigiano Reggiano
38,-

Pappardelle con manzo

Makaron pappardelle z polędwicą, pomidorami truskawkowymi, pietruszką, czosnkiem i pepperoncino w sosie pomidorowym
38,-
MENU

Mięso i ryby

Entrecote di vitello

Antrykot cielęcy (sous vide) podany z puree z kukurydzy i fasolką szparagową
72,-

Petto di anatra

Pierś z kaczki (sous vide) podana z puree z pasternaka, gruszką i sosem pomarańczowym
54,-

Brodetto

Brodetto: świeże kalmary, małże, krewetki i łosoś duszone w białym winie z sosem z pomidorów, czosnkiem, pepperoncino, porem i natką pietruszki
54,-

Filetto di orata

Filet z dorady z kalafiorem romanesco, czosnkiem, pomidorami i oliwą tymiankową
58,-

Filetto di manzo

Sezonowana polędwica wołowa z ziemniakami, świeżym szpinakiem i sosem truflowym
89,-
MENU

Dodatki

Spinaci con aglio

Szpinak z czosnkiem
9,-

Insalata mista

Roszponka z rukolą, pomidorami koktajlowymi, oliwkami i sosem vinaigrette
9,-

Patate al forno con rosmarino

Ziemniaki smażone z rozmarynem
9,-
MENU

Desery

Bianca

Kula z mascarpone w płatkach kokosowych podana na żelu z limonki
24,-

Tiramisu pistacchio

Tiramisu pistacjowe
21,-

Semifredo alla cannella

Semifredo cynamonowe z karmelizowanymi migdałami oraz marynowaną śliwką węgierską
23,-

Torta al ciocollato e mascarpone

Ciastko czekoladowe z płynnym środkiem podane z mascarpone i owocami
22,-
MENU

Napoje zimne i gorące

Kawa

Espresso
8,-
Espresso Macchiato
9,-
Podwójne espresso
10,-
Kawa czarna
8,-
Kawa biała
9,-
Cappucino
12,-
Latte
13,-

Herbata

Herbata Newby
12,-

Napoje

Woda gazowana / niegazowana 0,75l
13,-
Woda gazowana / niegazowana 0,425l
8,-
Kropla Beskidu niegazowana 0,33l / 0,75l
8,- / 14,-
Kropla Delice gazowana 0,33l / 0,75l
8,- / 14,-
Sok ze świeżych owoców pomarańczowy lub grejpfrutowy 0,3l
15,-
Coca-Cola, Coca-Cola zero, Fanta, Sprite 0,25l
8,-
MENU

Alkohole

Piwo

Pilsner Urquell 0,3l
12,-
Grolsch 0,45 l
15,-
Książęce Złote Pszeniczne 0,5 l
15,-
Książęce Czerwony Lager 0,5l
15,-
Książęce Ciemne Łagodne 0,5 l
15,-
Książęce IPA 0,5 l
15,-
Książęce Porter Bałtycki 0,5 l
15,-
Lech Premium 0,33 l
9,-
Lech Shandy 0,5 l
13,-
Redd's 0,4 l
12,-
Tyskie Gronie 0,3 l
12,-

Piwa Bezalkoholowe

Lech Free 0,33 l
9,-
Lech Free limonka z miętą 0,33 l
9,-

Wódka

Młody Ziemniak wódka rocznikowa 40ml
20,-
Wódka Krzeska 40ml
25,-
Wódka Carpatia 40 ml
65,-
GreyGoose 40ml
30,-

Whisky/Bourbon

Jim Beam 40ml
20,-
Talisker 10 YO 40ml
35,-
Glenmorangie 18YO 40ml
45,-
The Glenlivet 40ml
35,-
Nikka From The Barrel 40ml
46,-

Gin

Hendricks 40 ml
24,-

Rum

Ron Barcelo Bianco 40 ml
18,-
Ron Barcelo Imperial 40 ml
25,-

Cognac/Brandy/Calvados

Hennesy X.O 20ml
45,-
Hennesy Fine de Cognac 20ml
30,-
Remy Martin V. S. O. P. 40ml
50,-
Armagnac Sempe X.O 40ml
35,-
Calvados Boulard XO 40 ml
30,-

Digestive/Vermouth/Liqueur

Benini Vermouth Bianco 100ml
17,-
Benini Vermouth Extra Dry 100ml
17,-
Benini Vermouth Rosso 100ml
17,-
Limoncello 40ml
18,-
Fernet Branca 40ml
25,-
Benedictine 40ml
24,-
Sambuca 40ml
16,-
Aurum 40ml
21,-
Campari 40ml
16,-

Grappa

Grappa 40ml
14,-
Giare „Amarone” 40ml
30,-
Giare „Gewurztraminer” 40ml
30,-
Giare „Chardonnay” 40ml
30,-
Grappa Straveccchia 40ml
30,-
Grappa Morbida 40ml
30,-
Degustacja grapp 3 x 20ml
40,-

Aperitive

Aperol Spritz 180ml
22,-
Bellini 200ml
20,-

Porto

Porto 10 years 100ml
51,-
MENU

Karta win

Musujące

kieliszek 100ml / butelka
Millesimato Extra Dry DOC Prosecco Treviso | San Martino
17,- / 100,-
Edoné Gran Cuvée Extra Brut | Viñedos Balmoral Finca El Moralejo
27,- / 190,-
Special Cuvée Brut NV AOC Champagne | Bollinger
420,-

Różowe

kieliszek 150ml / butelka
Scaia Rosato IGP Veneto | Tenuta Sant’Antonio
26,- / 125,-
Rose Małopolski Przełom Wisły Daromin | Winnica Płochockich
33,- / 160,-

Białe

Białe

kieliszek 150ml / butelka
Pinot Grigio Organic IGT Veneto | La Jara
19,- / 90,-
Pecorino IGP Terre di Chietti Abruzzo | Tenuta Ulisse
24,- / 115,-
Bianco di Custoza DOC | Veneto, Azienda Zenato
120,-
L’Angelica Chardonnay DOC Langhe | Rocche de Manzoni
390,-
Solaris Zachodnio Pomorskie Baniewice | Winnica Turnau
37,- / 180,-
Riesling Feinherb ST Cuvee # 10 Mosel | Weinhaus Gebrüder Steffen
28,- / 135,-
La Vigne Blanche AOC Chablis | Louis Moreau
190,-
Sauvignon Blanc Marlborough Caroline Bay
27,- / 130,-
Morning Fog Chardonnay San Francisco Bay Livermore Valley | Wente Vineyards
170,-

Czerwone

kieliszek 150ml / butelka
Primitivo IGP Puglia | Luccarelli
19,- / 90,-
Lena de Mezzo DOC Valpolicella Classico | Monte del Fra
120,-
San Pietro DOCG Chianti Classico | Castello di Meleto
150,-
Lena di Mezzo Ripasso DOC Valpolicella Classico Superiore | Monte del Fra
32,- / 155,-
Pinot Noir Alto Adige | Alois Lageder
35,- / 170,-
Vigneto di Popoli DOC Montepulciano d’Abruzzo | Valle Reale
230,-
Il Bacca DOC Primitivo di Manduria | Luccarelli
51,- / 250,-
„3 Cru Amarone” DOCG Amarone della Valpolicella Classico | Guerrieri Rizzardi
360,-
Dagromis DOCG Barolo | Gaja
480,-
Pieve Santa Restituta DOCG Brunello di Montalcino | Gaja
490,-
Rondo / Regent Zachodnio Pomorskie Baniewice | Winnica Turnau
185,-
Tinta del Toro DO Toro | Enebral
23,- / 110,-
Tondonia Reserva DOC Rioja | Lopez de Heredia
350,-
Beyer Ranch Zinfandel San Francisco Bay Livermore Valley | Wente Vineyards
37,- / 180,-

Słodkie

kieliszek 150ml / butelka
Dolce DOCG Moscato D’Asti | Araldica
21,- / 100,-
Szamorodni Édes Tokaj | Oremus
27,- / 170,-
Porto Tawny Reserva | Quinta do Passadouro
18,- / 150,-