Skip to Content

Szef Kuchni

Robert Koczwara


Z gastronomią związany jest od 1995 roku. Specjalizuje się w kuchni włoskiej, uczestniczył w licznych stażach i szkoleniach we Włoszech, m.in. w Piemoncie i Toskanii. Pierwszą, siostrzaną restaurację Trattoria Mamma Mia współtworzył od momentu otwarcia – 2006 roku. W kolejnych latach odpowiadał za szkolenie szefów kuchni nowych restauracji w grupie: restauracji Bianca, Boscaiola, La Grande Mamma i The Spaghetti. Zapytany o definicję idealnego szefa kuchni – wskazuje pracowitość, sumienność i zaangażowanie. Prywatnie miłośnik podróży, bezgranicznie oddany swoim dzieciom, z którymi uwielbia spędzać czas.

Sous Chef

Kamil Sczypczyk

Przygodę z gastronomią rozpoczął 7 lat temu. Do Bianci trafił przez zupełny przypadek i został, rozwijać w niej skrzydła. W wolnych chwilach relaksuje się naprawami mechanicznymi przy swoim samochodzie oraz graniem w squash'a. W pracy zespołowej definiuje go wyrozumiałość i opanowanie. Jest jednym z członków kucharskiego zespołu restauracji Fiorentina, który zdobył aż 3 nagrody w prestiżowym konkursie Wine&Food Noble Night 2018.

Sous Chef

Piotr Brózda

Piotrek pracę w gastronomii rozpoczął 13lat temu. Do Bianci z zainteresowania do kuchni włoskiej oraz chęci jej poznawania. W wolnych chwilach jest kochającym ojcem dwóch synów 6 miesięcy i 3 lata. A relaksuje się podczas gry na pianinie. Do działania motywuje go pasja, możliwość rozwoju i ambicja. Do jego pasji oprócz pianina zalicza się hotelarstwo i gastronomia. Jako zmianowego definiuje go zaangażowanie oraz chęć ciągłego doskonalenia swoich i umiejętności zespołu. W pracy z ludźmi najbardziej sobie ceni poznawanie nowych osobowości, nawiązywanie nowych przyjaźni oraz możliwość rozwijania umiejętności dyplomatycznych.

Supervisior

Monika Pająk

Przygodę z gastronomią rozpoczęła 9 lat temu. W wolnych chwilach podróżuje i zagłębia się w gastronomię innych kultur. Do działania motywują ja ludzie i widoczne efekty jej pracy
Relaksuje się przy czytaniu dobrych książek. Jako supervisior jest obowiązkowa, zdecydowana i konsekwentna.
W pracy z ludźmi ceni sobie szczerość i zaangażowanie.

Supervisor

Hanna Jankowska

Z grupą MSHG związana jest od ponad trzech lat. Zaczynała pracę jako kelnerka w restauracji Mamma Mia, w Biance pracuje od lutego 2017 r. Ukończyła studia licencjackie na kierunku stosunki międzynarodowe o specjalności: duplomacja współczesna. Kontynuuje studia magisterskie ze specjalności studia strategiczne. W wolnym czasie lubi grać w squasha.